utorok 31. júla 2012

CUIDADO CON EL ÁNGEL - príbeh


Cesty osudu sú skutočne nevyspytateľné - a mnohí z nás musia prekonať veľa prekážok, utŕžiť mnoho rán a spoznať i jeho odvrátenú stranu, aby sa to, čo im doň sudičky votkali, konečne mohlo naplniť. Výnimkou nebola ani mladučká mexická kráska María de Jesús, ktorej však nik nepovie inak ako Marichuy (Maite Perroni). Jej život sa začal komplikovať už krátko po jej narodení - a odvtedy vlastne neprestal -, pretože jej mama Cecilia (Helena Rojo), veriac, že udrela jej posledná hodinka a snažiac sa dcérku zachrániť, ju vtedy zverila otcovi Anselmovi (najprv Miguel Córcega, potom Héctor Gómez), ktorý ju odviedol do sirotinca. Roky, ktoré v ňom dievčatko strávilo, nepatrili práve k šťastným, a tak nečudo, že krátko pred pätnástymi narodeninami ušla a radšej sa pretĺkala ako vedela životom na ulici. Uplynulo niekoľko rokov, z ktorých každý deň pripadal Marichuy rovnako prázdny, bezfarebný a beznádejný, ako ten predošlý... Jedného dňa sa to však zmenilo, hoci nie presne v tom duchu, ako by si Marichuy zrejme priala! V ten deň ju totiž brutálne napadol neskutočne opitý mladík - a odvtedy ju trápili nielen hrozivé nočné mory, ale tiež až prehnaná nedôvera voči všetkým mužom a neistota, ba až strach v ich blízkosti... Našťastie sa jej však ujala láskavá práčka Candelaria (Evita "Chachita" Muñoz) - až v jej skromnom príbytku Marichuy po prvý raz spoznala, ako chutí domov... Preto sa neštítila akejkoľvek podradnej práce, len aby dobrej starej žene trošku pomohla. No šťastie je prelietavé, a tak nečudo, že sa Marichuy zakrátko opäť ocitla v problémoch!

Jedného dňa sa totiž po návšteve v nočnom klube vďaka svojej výbušnej povahe ocitla pred súdom - a len vďaka svojmu obhajcovi, šarmantnému psychoanalytikovi Juanovi Miguelovi San Románovi (William Levy), ktorému sa podarilo nekompromisného sudcu Patricia Velardeho (Ricardo Blume) presvedčiť o jej nevine, neskončila za mrežami! Nuž a keďže sudca Velarde, ktorý v tej chvíli ani len netušil, že súdi vlastnú dcéru (ktorá taktiež nevedela, že muž, ktorý ju súdi, je jej otec), zveril Marichuy pod ochranné krídla Juana Miguela, začala krásna divožienka nový život po jeho strechou - a jeho malou dcérkou Mayitou (Saraí), svokrou Oneliou (Laura Zapata) a sestrou Rocío (Sherlyn). Juan Miguel totiž krátko predtým za tragických okolností ovdovel - pri páde lietadla, ktorú len tak-tak prežil, jeho krásna manželka Viviana (Nailea Norvind) bez stopy zmizla, a tak ju po nejako čase úrady vyhlásili za mŕtvu. V skutočnosti ju však len nudil "obyčajný rodinný život" a rozhodla sa ujsť do slnečného Miami, kde si užívala so svojím jamajským milencom - kým ju nepodviedol a neokradol ju o všetky peniaze a šperky, za čo neskôr zaplatil životom!

Tak či onak si Juan Miguel a Marichuy, aj napriek neskrývanej nevôli Onelie, boli stále bližší a bližší - až sa nakoniec Juan Miguel s ťažkým srdcom rozhodol, poslať ju k Velardeovcom, aby ich rodiacu sa lásku udusil v zárodku... V rodine sudcu Velardeho však Marichuy dobre vychádzala len s paňou domu Ceciliou (hoci ani jedna z nich netušila, že sú matka a dcéra), so sudcom Patriciom mala rezervovaný, ale korektný vzťah - a vôbec si "nesadla" s ich údajnou dlho stratenou a znovu nájdenou dcérou Estefaníou (Ana Patricia Rojo) a jej zákernou tetou Isabelou (Rocío Banquells)! Estefanía si totiž už dlhšie brúsila zuby na Juana Miguela a cítila, že krásna tmavovláska je pre ňu v boji o jeho srdce vážnou hrozbou - nuž a keď potom Estefanía a jej teta zistili pravdu o Marichuyinom pôvode, rozhodli sa jej za každú cenu zbaviť, aby neprišli o peniaze Velardeovcov, kvôli ktorým svojho času celú tú šarádu o návrate stratenej dcéry vlastne spískali! A tak jej prišili odpornú krádež u Velardeovcov, ktorí nedokázali skryť sklamanie a pohŕdanie... Nešťastná Marichuy preto požiadala Juana Miguela, či by sa nemohla vrátiť do jeho domu - a on súhlasil!

Keďže ich vzájomné sympatie boli zo dňa na deň silnejšie, Juan Miguel po čase zrušil zasnúbenie s Estefaníou a rozhodol sa oženiť s milovanou Marichuy. Nebolo to však také ľahké, akoby si želal, pretože nad ich vzťahom sa začal vznášať strašný tieň z minulosti... Keď totiž Juan Miguel začal pátrať po pôvode desivých nočných môr jeho lásky, uvedomil si, že je ním on sám! Práve on bol totiž tým opitým násilníkom, ktorý ju navždy poznamenal... Urobil vtedy osudovú chybu - a druhú, keď sa rozhodol nepovedať jej pravdu ešte pred sobášom! Po nádhernej svadbe a ešte krajšej svadobnej noci si totiž Marichuy konečne spomenula na útočníkovu tvár - na tvár muža, ktorému prisahala lásku a vernosť až kým ich smrť nerozdelí! Na tvár milovaného muža, ktorého v tej chvíli znenávidela... Ponížená a nahnevaná sa ho rozhodla opustiť a už nikdy sa k nemu nevrátiť- vtedy ešte netušila, že ich noc plná vášne neostala bez následkov... Keď to zistila a uvedomila si, že aj napriek všetkému, čo sa stalo, Juana Miguela stále miluje, prišla za ním a chcela sa mu so všetkým zdôveriť - nanešťastie však v čase jej neprítomnosti Juan Miguel zistil, že jeho prvá žena Viviana, matka jeho (zatiaľ) jediného dieťaťa predsa len žije a potrebuje jeho pomoc. Jeho manželstvo s Marichuy bolo tým pádom, samozrejme, vyhlásené za neplatné a zdalo sa, že v tom momente ich osud nadobro rozdelil...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára